This menu is also available on English

Eterična i ljekovita ulja

Trenutno nedostupno
Etarsko ulje mente 10ml

Etarsko ulje mente je odličan digestiv. Utiče na respiratorni sistem i na cirkulaciju. Najbezbjedniji način za upotrebu je inhalacija. Kada se nanosi topikalno, potrebno je uvijek razblažiti etarsko ulje mente biljnim uljem (na dlan nanijeti 2 -3 kapi etarskog ulja mente i desetak kapi biljnog ulja)

6.4 KM

Trenutno nedostupno
Etarsko ulje bora 10ml

Etarsko ulje bora je prirodni antiseptik, sa anti-bakterijskim dejstvom, analgetik i diuretik. Upotreba Inhalacija je najbrži direktni metod upotrebe.

5 KM

Trenutno nedostupno
Etarsko ulje eukaliptusa 10ml

Način primjene: U kupkama 3-5 kapi, za inhalaciju 1-3 kapi na kompresi ili u hladno cijeđenom biljnom ulju (1-3 kapi na 30ml ulja). Napomena:Ne koristiti etarsko ulje eukaliptusa oralno. Mogu da ga koriste samo djeca starija od 12 godina.

4.5 KM

Trenutno nedostupno
Etarsko ulje lavande 10ml

Etarsko ulje lavande je prirodni antibiotik, antiseptik, antidepresiv, sedativ i detoksikant. Djeluje lokalno na koži na mjestu aplikacije i putem inhalacije na nervni, endokrini i imuni sistem. Etarsko ulje lavande uvijek prije upotrebe razblažiti.

7 KM

Trenutno nedostupno
Etarsko ulje limuna 10ml

Etarsko ulje limuna ima antibakterijsko i antimikotičko dejstvo. Odličan je antiseptik, tonik i diuretik. Način primjene: Prije upotrebe, etarsko ulje limuna uvijek razblažiti u vodi ili biljnom ulju.Nakon topikalnog nanošenja etarskog ulja limuna izbjegavati izlaganje UV zracima.

6 KM

Trenutno nedostupno
Etarsko ulje pomorandže 10ml

Etarsko ulje pomorandže je antidepresiv, spazmolitik, sedativ i antiseptik. Etarsko ulje pomorandže uvijek prije upotrebe razblažiti, i to 3-5 kapi u 30ml biljnog ulja ili vode. Napomena: Nakon nanošenja na kožu ne izlagati se UV zracima. Ne koristiti kod beba i djece do 3 godine.

4 KM

Trenutno nedostupno
Etarsko ulje ruzmarina 10ml

Etarsko ulje ruzmarina ima snažno analgetičko, antispazmolitičko, astrigentno i fungicidno dejstvo. Poboljšava cirkulaciju i djeluje kao mentalni i fizički stimulant. Etarsko ulje ruzmarina se koristi isključivo razblaženo u baznom ulju ili kupki.

6 KM

Trenutno nedostupno
Josif pančić kapi gloga 30ml

Efekti se sastoje u boljoj prokrvljenosti miokarda i koronarnih krvnih sudova, povećanoj toleranciji miokarda na manjak kiseonika i većoj snazi kontrakcija srčanog mišića. Tinktura takođe normalizuje povišeni krvni pritisak.

4.5 KM

Trenutno nedostupno
Kapi artičoke j. Pančić 30ml

Preparat se preporučuje, uz odgovarajuću dijetu, kao pomoćno sredstvo u slučajevima povećanog nivoa lipida i holesterola u krvi, kao posljedica poremećaja varenja izazvanog nedovoljnom sekrecijom žuči.

5 KM

Trenutno nedostupno
Kapi od koprive 30 ml

Kopriva sadrži različite mineralne soli (Fe, Mg, K, Na, Ca, P) neophodne za čovječiji organizam, vitamine (A,C), hlorofil i biljne hormone. Tradicionalno se tinktura primjenjuje i spolja protiv opadanja kose. Koristi se i kao pomoćno sredstvo kod liječenja anemije izazvane nedostatkom gvožđa.

4.5 KM

Trenutno nedostupno
Mirisno ulje Ruža

Mirisno ulje ruže za parfumiranje i osvježavanje prostora. Ružino ulje ima postojan miris koji je intenzivan i zadržava se dugo u prostoriji. S nekoliko kapi ružinog ulja možete svoj dom pretvoriti u cvjetnu oazu koja će potrajati.

6.5 KM

Trenutno nedostupno
Eterično ulje Lavandin (10 ml)

Efikasan u tretmanu dišnih infekcija. Djeluje na bolove u mišićima i zglobovima. Djeluje blagotvorno na živčani sustav

7 KM

Trenutno nedostupno
Eterično ulje Mandarina (10 ml)

Eterično ulje mandarina sadrži alergen – LIMONEN. Ako ste alergični na navedenu sastavnicu NE koristite eterično ulje mandarina. Prije upotrebe eteričnog ulja na koži ispitajte reakciju kože. Ukoliko se javi crvenilo, apeckanje ili osip, eterično ulje ne koristite na koži. Fototoksično.

7 KM

Trenutno nedostupno
Ulje divljeg origana 10 ml-Probotanic

Efikasno ubija preko 20 vrsta mikroorganizama. Ovo ulje je najdelotvornije antimikrobno eterično ulje.Odlična je prevencija gripu i prehladi, kao i za jačanje imuniteta.

37 KM

Trenutno nedostupno
Ulje divljeg origana 10ml

Origano ulje se preporučuje se kod infekcija urinarnog, gastrointestinalnog i respiratornog sistema, kao antioksidans i sredstvo koje doprinosi imunitetu

28.5 KM

Trenutno nedostupno
Ulje jojobe (30 ml)

Koristi se za njegu kože i kose, hidrira kožu i pri tome ne začeplja bore.

13.5 KM

Trenutno nedostupno
Arganovo ulje (50 ml)

Hladno prešano ulje argana poboljšava elastičnost kože, vraća sjaj suhoj i oštećenoj kosi te pomaže jačanju slabih i krhkih noktiju. Brzoupijajuće ulje pogodno je za njegu suhe kože i kože sklone borama koju dubinski hrani i njeguje.

21 KM

Trenutno nedostupno
Vertigoheel

Vertigoheel® sadrži razne prirodne sastojke, uključujući sivu ambergris, koksna zrna, konoplju i kameno ulje. Namijenjen je smanjenju simptoma vrtoglavice. Pored vrtoglavice, kaže se i da ima pozitivan učinak na mučninu. Preparat ne može otkloniti uzrok, nego samo ublažiti simptome vrtoglavice..

27.8 KM

Trenutno nedostupno
Ulje lana

Ulje lana pomaže kod reumatoidnog artritisa, osteoartritisa, povišenog holesterola i benigne hiperplazije prostate. Poznato je njegovo laksativno djelovanje , a posebno je važna pomoć u prevenciji nastanka karcinoma dojke i karcinoma prostate.

8.5 KM

Trenutno nedostupno
Zambakovo ulje

Namijenjeno je za njegu , zaštitu i regeneraciju kože. Bogato je vitaminom E koji je prirodni antioksidans; štiti stanice kože od oštećenja i sprečava stvaranje ožiljaka.

6.5 KM

Trenutno nedostupno
Kantarion ulje za vanjsku upotrebu 120ml Cydonia

Kantarionovo ulje je namijenjeno za njegu i regeneraciju kože, kao pomoć pri zarastanju rana i ožiljaka, posebno kod opekotina na koži i sluzokoži.

6 KM

Trenutno nedostupno
Gallenfarm ricinusovo ulje

Ricinusovo ulje dobro prodire u kožu čineći je mekom i hidriranom. Ujedno se koristi kao hidratantno sredstvo za suvu kožu, kod problema sa aknama, za njegu kože. Za unutrašnju upotrebu se koristi kao laksans.

6 KM

Trenutno nedostupno
Kapi koprive 30ml Maxivita

MaxiVita KAPI OD KOPRIVE Pomažu kod : simptomatskih tretmana blažih reumatskih tegoba, povećanja diureze čime se postiže ispiranje mokraćnih puteva, što može da bude od koristi kod blažih urinarnih infekcija i kamena u bubregu.

4.5 KM

Lokal je trenutno nedostupan